Activități

ACTIVITĂŢI GENERALE:

Activități Specifice:

Yoga pentru copii – o practică liniștitoare în epoca vitezei

Yoga pentru copii

Copiii noștri trăiesc într-o lume mereu în viteza, cu părinți mereu ocupați, presiuni școlare, lecții peste lecţii, jocuri video, mall-uri și sporturi competitive. Aceste influențe sunt de cele mai multe ori stresante pentru ei. Ritmul agitat impus în viața copiilor poate avea un efect profund asupra bucuriei lor înnăscute și, de obicei, acesta nu e un efect benefic. De aceea, noi cei de la Casa Însorită, venim cu această activitate în programa Şcolii de vară, pentru a lăsa bucuria autentica să se manifeste.

Când copiii învata tehnici care îi fac mai sănătoşi, relaxati şi împliniţi interior, ei pot naviga prin provocările vieții cu mai multa usurinta. Yoga, practicată de la o vârstă fragedă, încurajează respectul de sine și conștientizarea printr-o activitate fizică care este necompetitiă.

Promovarea cooperării și a compasiunii – in loc de veşnica competiţie si opoziție – este un cadou minunat care-l putem oferi copiilor noștri.

Elementul vital pentru copii este joaca, astfel activitatea se desfăşoară ţinand cont de aceste caracteristici care acţionează asupra copilului concomitent la nivel fizic, psihic şi emoţional.

Toate poziţiile străvechi de yoga sunt asemănătoare cu o planta sau un animal. Aceste plante şi animale sunt aduse la viaţă în exerciţiile yoga prin mişcari adaptate atât pentru copii de varstă mica, şcolari, adolescenţi cât şi pentru o familie întreagă.

Activitatea Şcolii de vară Casa Însorită este susţinută de Serenciuc Zsuzsanna- instructor yoga pentru copii acreditat Yoga Alliance, terapeut prin mişcare pentru copii, instructor Vinyasa Flow Yoga şi Aerial Yoga pentru adulţi.