Amintiri de vacanță – tabără la pensiunea Ana din Marga

iulie 15th, 2018   •   no comments   

Iulie 2018, pensiunea Ana din Marga – aici s-a desfășurat una dintre cele mai frumoase tabere organizate de Asociația Casa Însorită, cu un grup numeros de copii frumoși, voioși, cu chef de joacă și de a descoperi lumea.
Asta s-a și întâmplat, de altfel: am descoperit o mulțime de locuri frumoase și ne-am distrat pe cinste. Am început prima zi cu o drumeție la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii. Unii copii s-au oprit la fiecare gândăcel întâlnit. Alții s-au alintat cu „Dar cât mai avem? Când ajungem?”, cu toții fiind foarte drăguți și bucuroși de plimbare.
A urmat o zi plină de experiențe și de frumusețe, în care am vizitat Muzeul de Geologie „Constantin Gruescu” din Ocna de Fier, Muzeul locomotivelor cu aburi din Reșița, Grădina Zoo din Reșița, Lacul Văliug, Lacul Trei Ape și am servit câte o pizza în Caransebeș.
Următoarea dimineață a fost dedicată artei, creației și jocurilor. A început cu un ritm calm, de revenire, și a continuat cu o expediție de căutare a lemnelor pentru focul de tabără și un meci de baschet.
Cea de-a patra zi a avut în prim plan trei obiective din Geoparcul Ţării Hațegului: Drumul și Casa Vulcanilor din Densuș, biserica veche din Densuș și Casa Dinozaurilor din Hațeg. Experiență splendidă de învățare: copiii au cules roci vulcanice, au fost în interiorul unui vulcan (casa vulcanilor), au descoperit fosile, folosind trusa paleontologului, au asistat la erupția unui vulcan, au mers într-o pădure de fagi, pentru a vizita un fag contorsionat, bătrân de 650 de ani. Un traseu pe care îl recomandăm tuturor școlilor care doresc să ofere copiilor experiențe de învățare directă. Biserica din Densuș este o bijuterie, iar Casa Dinozaurilor din Hațeg, deși mică, este captivantă. Proiect superb pentru descoperirea Ţării Hațegului, coordonat de Universitatea din București.
A urmat ultima zi de tabără, care s-a încheiat, cu impresii bune, credem noi, cu puțină oboseală, cu un foc de tabără superb, cu o drumeție lungă azi de dimineață și un un prânz foarte gustos la Pensiunea Ana. Le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să organizăm o săptămână cu experiențe minunate de învățare: Pensiunea Ana din Marga, firma de transport CBN Geo Atlas din Obreja, Alinei Gheran și lui Adi Popescu. Vacanță plăcută în continuare, copii! Să ne revedem cu bine!

  

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.