Atelier de dezvoltare personală

iulie 6th, 2015   •   no comments   
Atelier de dezvoltare personală

Asociația “Casa Însorită”, împreună cu Călin N. Negrea, psiholog clinician și psihoterapeut și co-facililtator, psiholog Loredana Roventa, au organizat un atelier de dezvoltare personală și autocunoaștere destinat adulților: “Orientare în tărâmuri psihice. Confruntarea cu separarea și despărțirea”. Acest atelier-laborator de autocunoaștere aprofundată a reprezentat o invitație la re-descoperirea căii și a sensului existențial după confruntarea cu o experiență de separare (despărțire, divorț), de orientare interioară și de găsire a locului și spațiului în propria viață prin dezvoltarea atitudinilor de acceptare și siguranță, vitalitate și speranță.
În acest atelier participanții au fost susținuți în a se confrunta, într-un spațiu securizant și liber, cu propriile umbre date de separare, pentru ca ulterior să participe activ la procesul de transformare al acestora prin utilizarea metodei de evocare a imaginilor în stare meditativă și prin exerciții experiențial-creative. Odată deblocate și deschise aceste lumi interioare încărcate cu potențial, resursele lăuntrice devin vii și fecunde.
Prin participarea la acest atelier, unde imaginile sufletului au avut un rol de călăuzire și de transformare, participanții au avut posibilitatea să își activeze resursele personale; să își dezvolte capacitatea de orientare în viața de zi cu zi; să descopere modalități prin care să facă față schimbării (separare, doliu); să își însușească atitudini de acceptare, răbdare și de gestionare a încheierilor; să întâmpine și să coopereze cu sentimentele de nesiguranță și frică; să participe activ la organizarea și restructurarea valorilor naturale de viață.
Pentru persoanele care nu au avut posibilitatea să achite taxa de participare la acest atelier, aceasta a fost suportată de către Asociația “Casa Însorită”.

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.