Clubul de vacanță 2019

 

1. Prezentare generală

Copiii de la Casa însorită au crescut, nevoile lor sunt acum diferite, iar nouă, adulților care avem grijă de ei ne revine rolul de a ne adapta noilor lor nevoi. Soluția propusă în acest an pentru vacanța de vară vine ca ajutor pentru părinți pentru ocuparea timpului liber al pre-adolescenților, copii între 11/12-14 ani. Ideea noastră este să organizăm un club de vacanță, pornind de la următoarele premise:

  1. preadolescenții își doresc să aibă în vacanță și zile libere, când nu vor să participe la activități planificate (vom organiza, deci, clubul în două zile/săptămână, marți și vineri)
  2. le place să doarmă, deci programul propus este între orele 11:00-16:00
  3. își doresc să socializeze, să se facă utili, să învețe lucruri noi, dar într-un cadru cât mai relaxat și mai informal
  4. dacă nu au alternativă, ar sta lipiți de telefoane și de jocurile video, pe când lumea noastră e mai largă și mai bogată și noi ne dorim ca ei să participle active la viața acestui lumi, ieșind din izolare

 

2. Descrierea proiectului

Clubul nostru de vacanță va oferi următoarele tipuri de activități:

o zi de voluntariat : Vom anunța cât mai curând parteneriatele pe care le vom încheia pentru ziua de voluntariat.

 –o zi de învățare și de relaxare. Activități propuse: jocuri de echipă în aer liber, istoria muzicii rock, noțiuni de hardware (cum ne instalăm singuri calculatorul, cum reparăm computerul, ce am de făcut dacă primesc diferite mesaje de eroare etc.), drumeții cu bicicletele la Pădurea Verde, prezentări despre mari personalități ale lumii-sportivi, muzicieni, scriitori, personalități istorice, filme și cărți care au marcat cultura universală, prezentări și aplicații legate în inteligența emoțională, teme alese de participanți.

Vom avea alături, timp de 6 săptămâni, 4 studenți, voluntari internaționali în cadrul programului Discover-Erasmus, care vor coordona activități legate de mediu, egalitatea genurilor, interculturalitate etc. Un mare plus pentru copiii noștri va fi folosirea limbii engleze în cadrul acestor activități.

 

3. Locația pentru școala de vară

Având în vedere specificul activităților din acest an, am identificat o locație în apropierea Pieței Unirii, pe str. Vasile Alecsandri nr.8, la Centrul de psihologie DMC. Această locație ne permite să ne deplasăm pe jos sau cu mijloace de transport, să mâncăm prânzul la unul din restaurantele de pe strada pietonală, să mergem în Parcul Botanic etc.

casa-insorita-1

4. Prețuri

200 lei/copil/lună (9 zile)
Sau 45 de lei/zi

Prețurile NU includ masa. Am ales această variantă tocmai pentru a-i învăța să-și gestioneze singuri banii de buzunar. Puteți lua în calcul o sumă de 15-20 de lei/zi pentru masa de prânz sau putem organiza picnicuri în parc.

 

5. Formular de înscriere

    Sunt de acord si imi exprim in mod expres, neechivoc, liber si informat consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal pe care le-am furnizat.