Echipa „Școala de Vară 2018”

 

Mia Cîrjan

Mia CîrjanMama a două fete minunate Roxi de 23 ani și Bia de 13 ani, care m-au ținut în priza, m-au motivat, datorită cărora am ramas ca psiholog mereu langă copii.
Experiența de 20 ani ca psiholog în care am lucrat atât cu copii și părinții acestora, m-a ajutat să înteleg că este foarte important să înțelegem unicitatea copilului, să îi cunoaștem calitățile și să îl ajutăm să le valorifice, mai apoi să facem o proiecție peste ani, să îl vizualizăm adult și să vedem în ce măsură contribuția noastră de azi ajută la desăvârșirea acelei perspective.

Cred că nu trebuie să complicăm foarte tare lucrurile, să învățăm din simplitatea naturii, de exemplu explorarea unui munte. Un traseu ne poate face să creștem, sau să cădem, să fim mai buni, sau mai puțin buni; ne pune față în față cu ceilalți, cu muntele (existența în sine), cu universul și cu noi înșine. Ce facem pe traseu depinde însă doar de noi. Perspectivele se schimbă pe măsură ce urcăm și coborâm. Stă în puterea noastră să deschidem ochii, urechile și inima, să înțelegem, să asumăm, să învățăm și să acționăm. Uneori avem norocul să întâlnim oameni care ne inspiră, ne învață, sau pur și simplu ne luminează orbirea. Alteori nu. În oricare dintre situații însă, în final, suntem noi cu noi înșine. Responsabilitatea propriei noastre vieți si a copiilor noștri este la noi și la nimeni altcineva.

Îmi doresc prezența mea în proiectul CASA ÎNSORITĂ să fie o sursă de energie și de inspirație pentru cei care vor să trăiască cu responsabilitate, pentru toți cei care văd viața ca pe un drum pe care cresc și nu ca pe o expoziție multi-brand. Cred că dincolo de viața profesională contează OMUL, cu experiențele și trăirile lui. Îmi place să ajut, să contribui și să împărtășesc. Îmi plac ideile și cuvintele. Îmi place să creez. Îmi place libertatea mea, care vine din conștiință și din valori.

De ce fac asta? Pentru că am ajuns la o etapă de dezvoltare în care pot și am ce să dau din ce am trăit.
Abia aștept să ne cunoaștem, să trăim o vară însorită, iar experiențele dobândite să se perpetueze în toate contextele vieții!

 

Ioana Pantea

Ioana PanteaNumele meu este Ioana Pantea, am 22 de ani și sunt absolventă a Universității de Vest din Timișoara, având specializarea PROFESOR ÎNVĂȚĂMÂNT PRIMAR ȘI PREȘCOLAR.

Am experiență cu cei mici, am fost educatoare a unor minuni de copii cu vârste între 1,5-6 ani, iar în prezent sunt învățătoare la Liceul Teoretic „William Shakespeare” din Timișoara.

Sunt o fire creativă, veselă, activă, vorbăreață…profilul ideal al unui iubitor de copii. Ador soarele, frumosul, marea și cerul albastru, deci joaca în aer liber este pe lista mea de priorități.

Aștept cu drag să vă întâlnesc, dragi copii! Vă dau întâlnire la Casa Însorită la o distracție pe cinste!

 

Monica Sandu

Monica SanduÎn primul rând sunt mamă. Mama unei fetițe de 10 ani, veselă și energică, care se bucură de câțiva ani încoace de “binefacerile” și timpul liber petrecut împreună cu Casa Însorită.

Tocmai de aceea, din acest an am ales să mă implic și eu în acest loc minunat, cu toate resursele și experiența pe care le-m dobândit până acum.

Dintotdeauna mi-a plăcut să fiu în preajma copiilor, să aduc creativitate în aerul pe care îl respiră.
Am studiat și frecventat tot felul de cursuri de parenting, toate fascinante, dar din care am avut înțelepciunea să extrag și să aplic doar ceea ce se potrivește copilului meu și copiilor cu care interacționez.

Deși sunt psiholog la bază, apropierea mea de foarte mulți copii am avut-o prin intermediul expozițiilor atipice pe care le-am organizat la noi în oraș, cum ar fi: Egiptul Antic, Grecia Antică, Expo Laborator.

Îmi propun să aduc bucățele din experiențele de acolo și să le aprofundez cu iz de vacanță, în toate zilele ÎNSORITE de la Casa ÎNSORITĂ din vacanța ÎNSORITĂ ce urmează să vină cu pași repezi.

 

Roxana Cîrjan

Roxana CîrjanSunt Roxana CÎRJAN , am 23 ani și sunt sportivă de performanţă, jucătoare de Handbal în Liga Naţională, cu satisfacții dobândite ca jucătoare pentru Lotul Naţional de tineret cât și pentru echipe din România şi Polonia.

Sunt o persoană veselă, puternică, căreia îi plac oamenii, natura, animalele și tot ce înseamnă viața. Dar nu orice viață, pentru că un sportiv este disciplinat cu el însuși și este un model pentru persoanele din jur.

Sunt mereu activă, dornică de cunoaștere și disponibilă pentru a oferi din ce știu sau din ceea ce sunt sunt celor din jur.

În acest sens, am participat la acțiuni legate de explorarea experiențelor corporale sau motivaționale ale copiilor și la tabăra anuală de dezvoltare personală Active Power Life.

Sunt bucuroasă să împărtășesc idei și exerciții despre mișcarea copiilor de la CASA ÎNSORITĂ, astfel încât să se bucure de un echilibru creat de dinamica minte-corp.

 

Cristina Râpa

Cristina RapaNumele meu este Cristina Rapa, am 25 ani, absolventa a Facultatii de Educatie Fizica si Sport, iar în prezent profesez la Liceul Penticostal LOGOS din Timisoara. De mică am iubit mişcarea, de aceea am făcut handbal de performanţă, iar în prezent sunt arbitru la competiţii de handbal atât la grupe de fete cât şi la băieţi.

Îmi place să lucrez cu copii, sunt un om loial profesiei, îi ascult pentru a-i înţelege, îi ajut să se cunoască şi să îşi pună la lumină potenţialul, să iubească mişcarea, să înveţe colegialitatea, spiritul de echipă şi fair playul.

Casa Însorită este un proiect ce mi se potriveşte, locul în aer liber e perfect pentru mişcare, veselie şi încărcarea bateriilor.

Abia aştept să ne cunoaştem!

 

Oreada Cinca

Oreada CincaEu sunt Oreada Cinca, am 37 ani, sunt mama lui Abel, un baiat minunat de 6 ani și mă bucur tare să vă cunosc!

Sunt consilier în nutriție cu experiență de lucru cu copii la atelierele organizate de Active Power Life, unde am cunoscut copii minunați care și-au schimbat modul de a se hrăni și de a funcționa. La școală de vară Casa Însorită, am de gând să vă împărtașesc totul despre apă, hrană, legătura între noi înșine și dăruriile naturii… , cum să devenim selectivi și iubitori cu alimentele care ne hrănesc trupul și sufletul. În toată lumea aceasta omul este ceea ce bea, manancă, gândește și desigur simte.

Acest lucru s-a întâmplat și cu mine acum câțiva ani când nici măcar de importanță apei “habar nu aveam”, și iată acum sunt cu totul o altă persoană și am învățat cum să am grijă de mine însumi și cei din jurul meu.

Așadar, vă invit să pornim împreună într-o călătorie frumoasă și pe care nu o veți uita niciodată! Vă voi învăța să descoperiți bucuria, energia pozitivă și vitalitatea, starea de bine pe care chiar și “o mică frunză de pătrunjel” o poate oferi. O să fie o joacă frumoasă, hrănitoare și mai ales distractivă…

Vă aștept cu mare drag!

 

Calin Ionescu

Calin IonescuMare pasionat de natură și președinte al Asociației Prietenii Naturii Banat, îmi doresc să împărtașesc din cunoștințele mele și celor mici. Copii sunt generația ce ne va urma precum le vom arata noi cărările.

Eu vreau să le arăt că și potecile de munte pot aduce bucurie, liniște, noi descoperiri și mai ales multe frumuseți. Vreau să îi învăț să iubească natura și să o protejeze.

Îmi propun să îi învăt primii pași în orientare turistică și să-i provoc să găsească mici comori ascunse de mine. Din fericire Pădurea Verde este un spațiu foarte generos pentru a desfășura astfel de activități.

Abia aștept să-i învăț cum să supraviețuiască în natură fără tehnologie, doar cu busola și cu câteva trucuri, cum să instaleze un cort, cum să recunoască elemente de flora și faună… și câte și mai câte.

 

Larisa Almajan

Larisa AlmajanCu multă dragoste și răbdare, am întâlnit mii de copii în cadrul expozițiilor de stiință și istorie la care am fost curator.

M-au fascinat ochișorii lor mirați și plini de curiozitate, întrebările lor inocente și sclipirea inteligenței lor precoce. În această vară aș vrea să îi surprind din nou cu tot felul de experimențe științifice pe care să le finalizeze cu cel puțin un WOW.

Să vină acasă la părinți și să le spună: “Mama, știai că…” și să facă un mic vulcan pe masă de bucătărie sau să explice cum stau lucrurile cu densitatea lichidelor sau cu forța gravitațională.

Sunt convinsă că atelierele de știință și experimente vor face deliciul vacanței de la Casa Însorită.

 

Serenciuc Zsuzsanna

Înstructor yoga pentru copii acreditat Yoga Alliance, terapeut prin mișcare pentru copii, instructor Vinyasa Flow Yoga și Aerial Yoga pentru adulți.

Când copiii învață tehnici care îi fac mai sănătoşi, relaxati şi împliniţi interior, ei pot naviga prin provocările vieții cu mai multă ușurintă. Yoga de la o vârstă fragedă încurajează respectul de sine și conștientizarea printr-o activitate fizică care este necompetitivă.
Promovarea cooperării și a compasiunii – în loc de veşnică competiţie și opoziție – este un cadou minunat care-l putem oferi copiilor noștri.

Elementul vital pentru copii este joaca, astfel activitatea se desfăşoară ținând cont de aceste caracteristici care acţionează asupra copilului concomitent la nivel fizic, psihic şi emoţional.
Toate poziţiile străvechi de yoga sunt asemănătoare cu o plantă sau un animal. Aceste plante şi animale sunt aduse la viaţă în exerciţiile yoga prin mişcari adaptate atit pentru copii de varstă mică, şcolari, adolescenţi cât şi pentru o familie întreagă.

 

Veronica Abagiu

Sunt Veronica Abagiu am 42 ani, sunt mama Ivanei în vârstă de 3 ani care mi-a deschis noi căi de înțelegere a copiilor, pe langă experiența de 10 ani dobândită în domeniul psihologiei.

Psiholog clinician și psihoterapeut, sunt implicată în programe de evaluare clinică, diagnoza și intervenții psihologice, atât pentru adulți cât și pentru copii.

Sunt trainer la programele de dezvoltare personală și autocunoaștere pentru copii din cadrul Active Power Life, prin care ajutăm copii să aducă la suprafată resursele din ei, îi învățăm cum să facă fața dificultăților în relaționare, cum să gestioneze emoțiile.

Sunt pasionată de muncă și doresc să învăț tot timpul lucruri noi, iubesc animalele, iar în timpul liber îmi place să descopăr oameni și povești ale locurilor pe care le cutreier pe bicicletă.

Proiectul Casa Însorită se portivește ca o manușă nevoii mele de conectare cu natura și celei de a oferi îndrumare copiilor! Vara e aproape, deci ne vedem curând!