Echipa

 

Simona Gouraud

Simona GouraudFiind mama unui copil ca Bobo, trebuie să fiu creativă și foarte activă. Și cred că sunt. Pentru el, în primul rând, a apărut ideea școlii de vară și pentru el am pus-o în practică. Vreau să-i ofer o vacanță veselă, plină de energie, de joacă, cu alți copii de vârsta lui în preajmă, cu oameni talentați care să se ocupe de el și de la care să învețe lucruri inedite. Vreau să-și petreacă zilele în aer liber, departe de televizor, de tabletă și de jocurile video.

Bucuria mea e cu atât mai mare cu cât pot oferi acest program și altor copii, indiferent din ce mediu provin, și că pot lucra alături de profesioniști în domeniilor lor și alături de voluntari cu mințile și cu inimile deschise.

De formaţie sunt învăţătoare şi asistent social, dar nu profesez acum în niciunul dintre aceste domenii. Am lucrat câţiva ani în învăţământ, câţiva ani în resurse umane, iar apoi, în 2008, am înfiinţat propria mea societate de consultanţă, Expat Solutions, pe care o coordonez şi acum. Am, deci, experienţă în management şi de aici a fost un pas uşor pentru mine să creez, împreună cu alte câteva mame, Asociaţia „Casa Însorită”, unde mi-am asumat rolul de coordonator de proiect, fundraiser, persoana de legătură cu mediul de afaceri, cu voluntarii, cu mulţi dintre furnizorii noştri de servicii… şi-mi doresc foarte mult să petrec mult timp împreună cu beneficiarii primului nostru proiect, şcoala de vară.

 

Gabi Șuiu

Gabi ȘuiuSunt mama lui Alex. În parc, printre copii, nu am o altă identitate, o altă calitate, decât mama lui Alex. Și evident sunt mândră că sunt mama lui Alex chiar dacă, după vârstă, aș putea fi foarte bine și bunica lui.

În calitatea mea de mamă, vreau să-i ofer băiețelului meu tot ce-i mai frumos și bun… desigur și vacanțe minunate de care să-și amintească cu drag. Numai că fiind o mamă singură ….

Și atunci a venit mama lui Bobo cu ideea unui loc în care vacanța de vară , chiar petrecută în oraș, poate fi veselă, interesantă, antrenantă, de neuitat.

La a ne gândi că mai sunt mulți copii a căror vacanță este doar lungă și caldă nu a fost decât un pas pe care l-am făcut inițiind, cu drag, acest proiect, convise de utilitatea lui.

Cu încredere în noi, în oameni și în Dumnezeu, vom crește de la an la an numărul copiilor cărora le vom însori vacanțele și nu numai.

 

Smaranda Marcu

Smaranda MarcuSunt Smaranda, de mai bine de 15 ani lucrez în comunicare şi relaţii publice şi de 13 ani – în asistenţă socială. Îmi place să îmbin cele două domenii, comunicarea şi asistenţa socială şi cred că, prin vocea mea, pot să vorbească cei care, cel mai adesea, sunt neauziţi: copiii neglijaţi şi abuzaţi, cei fără familie, vârstnicii uitaţi de copii, persoanele cu dizabilităţi, oamenii uitaţi de semeni…. Îmi place să ajut, să mă implic în campanii cu caracter social sau în proiecte aparte, care pot aduce o schimbare în bine în viaţa comunităţii, a oamenilor de lângă mine. Un astfel de proiect este Casa Însorită, acest loc minunat va reuni copii din familii defavorizate şi copii din familii obişnuite, va lega prietenii şi, totodată, prin programele sale, se va transforma într-o deosebită alternativă de vacanţă.

Ca mamă, ştiu cât de important este pentru copilul meu să fie implicat în activităţi de acest fel, educativ-recreative şi sportive, în detrimentul orelor la calculator. Un motiv în plus pentru a crede în Casa Însorită şi pentru a susţine acest demers, din postura de PR.

 

Dana Păceană

Dana PăceanăIdeea unei şcoli de vară, un loc însorit, dar şi umbrit, în care copiii noştri să socializeze cu cei apropiaţi vârstei lor, să se joace şi, în acelaşi timp, să înveţe lucruri interesante, mi s-a părut o idee grozavă.

Dacă pe lângă bucuria propriului copil, o mai adăugăm şi pe cea a unor copii defavorizaţi, cu care soarta a fost mai puţin darnică, sufletul mi se umple de fericire doar la acest gând! Fiind mama unui băieţel de aproape 9 ani, ştiu ce greu e să-i organizezi copilului tău o vacanţă plăcută și, în acelaşi timp, educativă.

Locaţia Casei Însorite de la Liceul Silvic e cea mai potrivită pentru zbenguielile și jocurile copiilor, dar şi pentru temele de vacanţă (de exemplu), fiind o adevărată oază de verdeaţă şi răcoare într-o Timişoară fierbinte de vară. Aici îi vom primi pe toţi cei dornici să-şi petreacă vara departe de vacarmul oraşului, dar totuşi în oraş. Vă aşteptăm cu drag, ardem de nerabdare să începem! Pe curând!

 

Claudiu Guțu – Clau

 

Clau 1Instructor de zumba kids. Charismă, talent nativ pentru dans, pasionat de mișcare, un om cu inima în mâini și cu un zâmbet extraordinar, cald cu copiii, atent, plin de tact, jucăuș, inventiv. Aproape că nu are nevoie de prezentare. A fost alături de Casa însorită de la înființare, din vara lui 2014, când i-a cucerit pe copiii de la prima noastră școală de vară. Continuă să-i cucerească și acum, la fiecare activitate pe care o organizăm împreună. Nu știm exact care e secretul lui, dar îi îmblânzește și pe cei mai “îndărătnici” și-i ridică de pe scaune și pe cei mai…obosiți. Muzica, dansul, zâmbetul și joaca fac casa bună, însorită, împreună…Suntem foarte bucuroși că avem șansa de a-l avea pe Clau printre colaboratori și sperăm să rămână alături de noi mult timp de acum înainte.

 

Oana Krizsan

Oana este instructorul nostru drag de modelaj în lut și arte combinate. Fost psiholog clinician în cadrul  Organizaţiei Terapia prin Artă “Doina Pocioianu” din Timişoara, actual Psihoterapeut Experenţial şi Hipnoterapeut format. A activat în cadrul  acestei organizaţii din  anul 2010 pentru că i-a plăcut să se ştie prezentă în jurul acestei metode complementare de tratament – art-terapia.

A avut oportunitatea să obţină principalele specializări în Terapia prin muzică şi Lucrător prin Arte Combinate, iar talentul ei nativ de formator, de om cu har în instruirea copiilor o recomandă ca fiind unul dintre colaboratorii noștri cei mai îndrăgiți de la Casa însorită. A venit alături de noi din anul 2014, atunci când am pus bazele asociației, și a lucrat în cadrul fiecărei școli de vară, club de vacanță și activitate la nivel de oraș la care am participat.

Oana este cea care a reprezentat Casa însorită la două ediții ale Căsuței piticilor, evenimentul organizat de Institutul Francez Timișoara, iar modelajul în lut propus de ea a făcut săli neîncăpătoare.

 

Adrian Popescu

34 de ani, absolvent al Facultății de Arte Frumoase,  practicant și intructor de Karate Shotokan. Îi plac copiii, drumețiile, muzica bună. Îi place să lucreze cu copiii în activități sportive și artistice, iar copiii, la rândul lor,  îl îndrăgesc nespus pe Adi.  A venit în echipa Casei însorite în vara lui 2015 și i-a cucerit pe copii cu răbdarea lui, cu pasiunea lui pentru tot ce face, pentru grija față de ei. Pe el ne bazăm pentru tabere, pe el ne bazăm să repare biciclete, să-i învețe pe copii să picteze, să decoreze obiecte, să creeze lucruri frumoase, să ne însoțească la bazin și la râu…Un om cheie în echipa noastră.

 

Rodica Manciu

 

Absolventă a Institutului Politehnic Timișoara, pasionată de bricolaj și de activități artistice.

„Am fost întotdeauna parte din grupul celor care fac “fapte bune”, m-am implicat sau am organizat evenimente umanitare și am constatat ca metoda cea mai bună să te cunoști și să te dezvolți ca ființă umană este ajutându-i pe cei de lângă tine. Am am ales să lucrez cu copiii de la Casa Însorită din dorința de a face un parteneriat cu fericirea, eu pun la bătaie tot ce am mai bun şi mai luminos în mine, iar ea imi va raspunde garantat  pe măsură! Copiii merită tot ce avem mai bun şi mai luminos în noi!”

 

Rodica s-a alăturat de curând echipei noastre, ca voluntar, dar experiența ei profesională, autonomia, simțul ei practic și estetic, îndemânarea și nu în ultimul rând entuziasmul ei neobosit au calificat-o imediat ca o mână dreaptă în asociația noastră, care și-a adus déjà contribuția la organizarea unor evenimente importante în decursul lunii mai 2016… Sperăm că va rămâne alături de noi mult timp și ne va ajuta să creștem.

 

 

 

Raluca Dumitrache, voluntar

11295916_486043688210166_4781394526030179646_nRaluca este o persoană caldă, mereu zâmbitoare, veselă, optimistă, care a descoperit pasiunea pentru mici creații lucrate manual:

Micile creații lucrate manual îmi aduc satisfacție nu atât prin produsul finit, cât prin activitatea creativă. Doresc să-i învăț pe copii să savureze fiecare clipă atunci când își dau frâu liber imaginației și în același timp să învățăm împreună cât este de important să reciclăm și să improvizăm în actul creativ.

 

Adi Guzgă, voluntar

11263961_484471521700716_1660120255614718041_nAdi a fost primul nostru voluntar anul trecut și s-a descurcat foarte bine cu copiii, a reușit să-și creeze o relație apropiată cu ei, să-i motiveze, să-i încurajeze. Iar copiii l-au îndrăgit din prima clipă….

„Sunt Adi Guzgă, am 17 ani și revin cu drag printre „piticii” de la școala de vară. Experiența de vara trecută, ca voluntar la Casa Însorită și la Activitate Afară a fost fantastică și consider că sportul și joaca împreună cu cei mici te umplu cu energie și emoții pozitive.”

Și anul acesta, Adi își va dedica o parte din vacanța mare pentru a-i învăța pe copiii de la școala de vară jocuri în aer liber, ștafete, jocuri de coordonare. Succes și bine ai revenit, Adi!