Imagini din săptămâna 17 – 23 iulie 2017

iulie 23rd, 2017   •   no comments   
Imagini din săptămâna 17 – 23 iulie 2017

Și se mișcară, și se mișcară, zi de vară până-n seară…. O săptămână în care n-am prea stat pe loc, dar asta nu-i o noutate. Poate cât am mâncat… Jocuri dinamice de dimineață, căutare de comori prin parcul liceului, apoi construirea unei căsuțe în pădure, ștafete, biciclete, trambulină și parkour. Cei care au găsit timp, au improvizat un atelier de creație, alături de Erzsi, cea care va rămâne cu noi până la sfârșitul vacanței mari.  Am avut parte și de două ieșiri prin pădure cu bicicletele, jocuri non-stop, atelier foarte frumos de artă și de… mâncat pop-corn, iar jocuri, vizită la zoo și la Muzeul Satului , desene, citit, engleză cu Kirsten, voluntara noastră născută în Africa de Sud. Pe lângă joacă, zilnic învățăm să ne adaptăm comportamentul, să avem grijă unii de ceilalți, să vorbim civilizat, pe un ton plăcut, să nu plecăm de la masă până n-au terminat toți copiii de mâncat. Grupul învăță multe despre prietenie, solidaritate, eu – celălalt – ceilalți. Folosim fiecare ocazie și încercăm să le dăm exemplu prin felul în care le vorbim noi, în primul rând. „Ora”de engleză a fost o surpriză foarte plăcută. Copiii au încercat cu toții să vorbească în engleză sau în germană cu Kirsten și au primit instrucțiunile în engleză.

 Ziua de joi am rezervat-o unei vizite la Aquatim, la stația de tratare a apei Bega. Foarte, foarte interesantă vizită, cel puțin pentru unii din grupul nostru. Am văzut locul unde este captată apa râului, cum este curățată întâi de murdăria grosieră, apoi cum este tratată în diferite etape, până ajunge la apa potabilă pe care o avem în casele noastre, câtă muncă este implicată în aceste procese, cât de puțini oameni lucrează pentru întregul nostru oraș și ce responsabilitate mare au aceștia. Copiii au fost curioși, iar unii dintre ei au avut întrebări foarte bune pe care le-au adresat ghidului nostru. Am plecat cu daruri de la Aquatim, ceea ce ne-a făcut o mare plăcere.

Nu au lipsit activitățile noastre tradiționale, respectiv zumba cu Claudiu, modelaj în lut cu Oana și vineri, ca de obicei, zi de ștrand 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.